2017-18


                             


Naturfotokvelder  2017-18


Onsdag 18. oktober 2017.

Første naturfotokveld denne sesongen begynte bra med godt oppmøte og mange flotte bilder.

12 medlemmer og 2 gjester fikk en trivelig kveld.

Etter en god prat og en gjennomgåelse av kalenderen for naturfotokveldene i høst var det tid for bilder.

Henry åpnet showet med flere gode bilder av bl.a haukugle og hubro.

Så var det gjestenes tur, Terje Kofstadmoen viste varierte temaer over naturfoto med flotte bilder av macro, landskap, dyr og fuglebilder.

Lisbeth Felida Aabjørnsrød viste bilder fra 2017 og her var det også høy kvalitet og varierte motiver med macro, fugler, dyr og landskap fra Dovre og i nærområdene. Flere eksempler på gode bilder tatt med dobbelteksponering ble vist.

Ole Kristian avsluttet med bl.a flere spennende bjørnebilder fra Alaska.


Mandag 30. oktober.9 fremmøtte fikk en trivelig kveld.

Per Ole stod for bilder og film. Vi fikk se et par spesielle filmsnutter, og mange flotte naturbilder tatt i nærområdene som viser et utrolig rikt artsmangfold i Kragerø.

Bilder av havørn, hubro, hønsehauk og trane og mange andre arter ispedd med vakre soloppgangsbilder m.m. Nok en inspirerende kveld!


Torsdag 16. november. Sven og Tilman viste bilder og de 10 frammøtte fikk sine forventninger til mange gode bilder til fulle innfridd.

Tilman viste bilder fra to turer til Dovre og Rondane med forskjellige avstikkere.

En tur sommerstid med mange flotte landskapsbilder, makro, ugler, elg og moskus m.m.

Turen i september var det høstfargene som ble foreviget, igjen mange flotte landskapsbilder og noen med moskus og elg.

Sven viste også mye spennende og variert, her var det mye kreative bilder av bl.a. ugler og blomster, men også den samme naturen slik vi kjenner den, sjeldne orkideer, fugler, landskap og makro. Spesielt flott og imponerende var det med alle de forskjellige uglene i ulike situasjoner.


Torsdag 30. november.Fred startet med noen få havørnbilder fra skjærgården for noen år siden. Morten overtok så med mange naturbilder av høy kvalitet. Vi fikk se noen ugler og småfulger hjemmefra, så reiste vi til Varanger med bl.a konglebit og nordlys fra Pasvik, fra Vadsø fikk vi se stellerender og praktærfugl m.m. Så ble det tiurleik, Jomfrulandsbilder og høstfarger i Rondane og Dovre m.m.

Lisbeth viste så bilder fra en tigersafari til India for et par år siden. I tillegg til bilder av tiger var det også andre motiver, dyr, fugler, landskap og av lokalbefolkningen. Spennende bilder.

Per Ole avsluttet så med film og bilder fra arkivet, en mengde flotte opplevelser i områdene våre med hubro, storlom, tiur og orreleik og mye  mer.


Mandag 11. desember.   Julemøte .11.fremmøtte fikk spist god pizza og julemarsipan til kaffen. Bildene var det Kjell Vidar som stod for, vi fikk se fra årets tur på rallarvegen og en tur på Fyresdalsheiene. Så hadde han finne fram noen trivelige gjensyn fra flere turer til Dovre og Rondane.

Vi sjekket også ut på nettet et tips fra Ole Kristian om en flott kartside på Kystverket sin side: https://kart.kystverket.no/


2018


Onsdag 10. januar.  14 fremmøtte til årets første naturfotokveld. Vi hadde mye å prate om og vi fikk satt opp forslag til møteplan for vinteren, men den må først bli sjekket med ansvarlig for lokalene, at de er ledig kveldene vi ønsker.

Så kom vi igang med bildevisning, Henry viste bilder først. Mange flotte tur og toppturbilder fra Gautefall og Nissedal til alle årstider. Ellers fikk vi se bl.a hubro, småfugl, rovfugl og rådyr.

Thomas viste så noen flotte stemningsbilder tatt morgen og kveld + noen rovfuglbilder.

Nok en inspirerende kveld.


Mandag 22 januar.7 fremmøtte er sjelden få, men det ufyselige vinterværet de siste dagene må ta skylden for frafallet.

Bjørn viste en fantastisk flott film om nattravn som hadde fortjent et større publikum, dere som ikke var der får spørre pent om en ønskereprise, vi som så den har ikke noe imot å se den en gang til. Så viste Jan-Åge noen forskjellige naturbilder fra første halvår i 2017.


Torsdag 8 februar. Årsmøte.15 fremmøtte fikk servert smakfulle baguetter som Sven hadde med fra Theodors Fristelser.Årsmøte gikk relativt raskt og greit, kun en utskiftning i styre, Per Ole gikk inn for Henry som sekretær. Årsmelding og regnskap viste at alt var i orden.

Etter litt avklaring om avslutning av bøkene våre så var det klart for film og bilder.

Etter oppfordring viste Bjørn igjen sin unike film om nattravnen. Jan Erik viste så bilder fra opplevelser i 2017, mye forskjellige og inspirerende, kan nevne noe som bl.a fjellbilder fra Grimsdalen, bekkeprosjekt med vintererle, havørn i Kragerø, vandrefalk, skogene i Bergsbygda og stillehavsøsters-kartlegging.Del 2 av bildeserien vises på neste naturfotokveld, mandag 19.februar da også Ole Jakob viser en bildeserie fra fjell og hei.

Vi gleder oss!


Mandag 19  februar.

11 fremmøtte. Først litt prat og en kikk på vårt nyopprettede galleri.Så fikk vi se en fin fremvisning av Ole Jakob med turbilder fra bl.a Hardangervidda, Jotunheimen, Blefjell og fra heiene i Vest-Telemark og Aust Agder. Her var det mye inspirerende turliv og bilder.

Jan Erik viste så bilder, her fikk vi informasjon om prosjektet med fuglelokaliteten Børsesjø, så ble det flotte bilder av rovfugl, småfugl, storfugl og landskap fra både skogene utenfor Skien, i Siljan og bilder fra skjærgården.


Onsdag  7 mars

12 fremmøtte. Vi hadde besøk av Trond Hovland Olsen fra Skien som viste først bildeserien "Ville dyr i Norden" ,her fikk vi se flotte bilder av grevlinger, hare, rev, ulv og bjørn fra Finland for å nevne noe. Etterpå viste han en overtoning med flotte makrobilder før han avsluttet med noen bilder av en Hornugle familie som han hadde fotografert i nærmiljøet sitt.

Så var Tilman sin tur til å vise naturbilder fra Tyskland før Per Ole viste bilder fra lokal natur. Dette var sesongens siste bildekveld. Så er det bare å vente på våren, og ut å ta naturbilder.


Tidligere naturfotokvelder: 

2014-15     

2015-16

2016-17


2018-19

Nettsidene blir oppdatert


regelmessig, minst en


gang i måneden.Besøk også vår facebookside!